Magneetmassage

Magneetmassage

Magneettherapie werd door Cleopatra al toegepast als schoonheidsbehandeling en tegen jicht. Magnetisme bestaat al eeuwenlang en fascineert de mensheid al duizenden jaren. Ons lichaam is opgebouwd uit cellen met een plus en een min, welke reageren op magneten. De cellen worden energieker en kunnen beter hun werk doen. Een massage met magneten versterkt dit effect. Magneten hebben ook invloed op de doorbloeding van het menselijk lichaam. Rode bloedlichaampjes hebben de neiging om te clusteren. Magneten hebben invloed op het ijzer in het bloed, zij trekken de cellen als het ware uit elkaar, geven ze de energie en de cellen kunnen zo weer beter hun werk doen. Door betere doorbloeding van de organen wordt het zelf herstellend vermogen geactiveerd en kunnen klachten verminderen.

image0 (2)

Voordelen

Deze magneetmassage methode is ondanks zijn oorsprong wel nieuw en is gebasseerd op effleurages (strijkingen) vanuit de sportmassage en is opgezet als ontspanningsmassage. Gericht op diepere en langere ontspanning. Goede resultaten tegen hoofdpijn, spierpijn, slapeloosheid en andere stress gerelateerde klachten. Brengt je fysiek, psychisch en energetisch in balans (werkt op spieren, hormoonhuishouding en energiebronnen).

Contra-indicaties

Bij klachten eerst een arts (laten) raadplegen. Het wordt afgeraden om mensen met een pacemaker of ander medisch implantaat met batterij, te masseren in verband met het mogelijk leegtrekken van de batterij. Vanwege de afvalstoffen die vrijkomen, wordt er tijdens een zwangerschap de magneetmassage afgeraden.