Guasha massage

Gua betekent schrapen of wrijven. Sha betekent roodachtig, verkleuring of ophoping.

Kortom betekend Guasha de ziekte uit het lichaam schrapen.

Guasha massage is een diepe massage die is gebaseerd op oude Chinese technieken om de Chi (energie) in het lichaam op gang te brengen. Deze schraaptechniek is al meer dan 2000 jaar oud. Niet alleen in China worden deze schraaptechnieken gebruikt maar in heel zuidoost Azie worden deze technieken toegepast.

Vroeger schraapten ze met wat ze op dat moment hadden zoals porseleinen lepels, hoorn, hout en bamboe.

Gedurende de tijd werden er steeds meer Guasha instrumenten ontwikkeld, zoals de Chinese jade die een geneeskrachtige werking heeft volgens de Chinezen

Jade is een steen die Chi (energie) goed geleidt door het lichaam. Chinese jade werkt zuiverend en energie opwekkend.

image0 (6)

Op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn wordt de huid rood en verschijnen er plekken in de huid (niet op de huid), die op bloeduitstortingen lijken.
Hoe donkerder de plek, hoe dieper en chronischer de kwaal.
Onder normale omstandigheden verdwijnen de plekken na 3 tot 7 dagen.

Afvalstoffen en Guasha

Een van de grootste oorzaken van klachten en ziekten zijn afvalstoffen.

Afvalstoffen kunnen op verschillende manieren het lichaam binnendringen. Via voedsel, stress, spanning, medicijnen, roken en alcohol enz.

Afvalstoffen worden in ons lichaam vastgezet in het bindweefsel, spieren en gewrichten.

Hierdoor gaat het bindweefsel dicht zitten, spieren gaan verzuren en gewrichten ontsteken. Zo ontstaan pijn en klachten.

Voor wie is een Guasha massage?

Meer dan 4000 aandoeningen kunnen worden behandeld ofwel verlicht met een Guasha behandeling. Hieronder een aantal te behandelen klachten: 

Hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, tennisarm, ischias, kuitkrampen, reumatische pijn, RSI-klachten, spijsverteringsklachten en slapeloosheid.

Mogelijke reactie na de Guasha behandeling

Vermoeidheid, jeuk, hoofdpijn/misselijkheid, meer energie krijgen, gevoel alsof er een last van de schouders is gevallen, blauwe en beurze plekken.

Je mag geen Guasha behandeling ondergaan bij

Koorts, algemene infectieziekten, te veel pijn, extreme vermoeidheid en uitputting, slechte algemene gezondheid, besmettelijke huidaandoeningen, algemeen onwel zijn, zwangerschap, na een zware maaltijd.

Aandachtspunten:

Voldoende drinken (water of kruidenthee) na de behandeling

Neem binnen 2 uur na de behandeling geen douche, bad, sauna of zonnebank.