Reuma en - fibromyalgiemassage

Reuma en - fibromyalgiemassage

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor, er zijn ook kinderen met een vorm van reuma.

Mensen met reuma ervaren dagelijks de forse impact op hun leven, dagelijks pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. Door verbetering in de behandeling is reuma nu vaak een onzichtbare ziekte. ‘De impact van reuma wordt dan ook ernstig onderschat’.

Met de specialisatie masseren bij reuma en fibromyalgie kan ik hier verlichting in brengen.

Fibromyalgie

Fibromyalgie massage is een zachte vorm van masseren die heel specifiek gericht is op de ontstekingen. Bij een fibromyalgie massage word je dus niet heel hard “gekneed”. De fibromyalgie massage is erop gericht om de pijnklachten te verminderen en – of om slapeloosheid te bestrijden.

Wat is het effect?

Door de massagetherapie gaat het lichaam in een ontspanningsmodus en hierdoor komt er ook rust in het hoofd. Dit is heel belangrijk om de klachten te laten verminderen.

Mensen verkrampen minder door een verbeterde doorbloeding en krijgen ook meer een innerlijke rust. Dit kan effect hebben dat mensen beter leren om gaan met de symptomen. 

Voor wie is het?