Cuppingmassage

Wat is Cupping

Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.

In het Oosten en Midden-Oosten wordt Cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsel sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft.

Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is.

Door de negatieve druk in de plastic cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. 

Vooral bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine, rugklachten en spier- en gewrichtspijnen is Cupping zeer effectief en snel merkbaar.

Wat kun je verwachten?

De cups worden op de met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuum gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

 

Hoe werkt Cupping?

Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en het bloed wordt naar een plaats gestuurd waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategisch gekozen plaatsen. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. 

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op binnen de cel. Als je dus pijn ervaart impliceert dit een blokkade in de energiestroom van een deel van het lichaam. 

Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van Cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. 

Goed om te weten dat het mogelijk is dat na een Cuppingmassage op de plek van behandeling een duidelijke verkleuring te zien is. Dit is een normaal verschijnsel. De verkleuring wordt veroorzaakt door de intense doorbloeding van het weefsel. De kleur van de plek kan verschillen van rood tot diep paars. De plek is alleen een cosmetisch verschijnsel. Het doet geen pijn en het zal na een paar dagen vanzelf weer verdwijnen.

Cuppingmassage is af te raden bij: 

– Zwangere vrouwen
– Mensen met een heel gevoelige of zwakke huid
– Mensen met bloedverdunners
– Jonge kinderen