Kindermassage

Waarom een kindermassage?

Kinderen vinden net als de meeste volwassen het heerlijk om gemasseerd te worden. Aanraking is de belangrijkste levensbehoefte van een mens, voor volwassenen is het heel normaal om gemasseerd te willen worden. Iedereen is bekend met babymassage en is er van overtuigd dat intensief contact met de baby van groot belang is.  Echter, dit is voor peuters, kleuters en het opgroeiende kind even belangrijk! Maar een kind die het niet meer gewend is om gemasseerd te worden, zal hier ook niet actief om vragen. Echter willen ze vaak wel gekriebeld worden of lekker over de rug gewreven worden.

Ook kinderen maken een soms een lastige periode mee, denk maar actueel aan COVID-19 maar ook zaken als ruzie, scheiding, verhuizing, pesten of gewoon niet lekker in je vel zitten. Kinderen krijgen tegenwoordig veel meer prikkels dan vroeger en leren moeizaam hier mee om te gaan.

Kindermassage kan voor kinderen met bijvoorbeeld een vorm van autisme, ADHD, meervoudige beperkingen, ontzettend prettig zijn om tot rust te komen.

Hoe ziet de massage eruit?

Hoe ziet de massage er uit in hoofdlijnen:

De hoofdmassage helpt mee dat kinderen al die indrukken los laten en tot rust en ontspanning komen.

De buikmassage is ook een heel belangrijk onderdeel want in de buik vindt ook veel plaats op gebied van emoties, denk maar aan buikpijn of obstipatie.

Ook worden de borstkas en armen op een speelse manier gemasseerd.

De rug en benen worden ook op een kindgerichte manier gemasseerd. Als het kind wilt mag het samen met mij klinkers zingen en ook beestjes raden of zeggen welk beestje het wilt voelen.

De voetmassage komt zeker ook aan bod je moet eens weten wat we allemaal moeten dragen met onze voeten.

 

Je zult merken dat je kind uiteindelijk meer bewuster gaat worden over haar/zijn eigen lichaam, grenzen aanvoelen en aangeven. Leren ontspannen, ook van de spieren. Het helpt mee aan versterken van het immuunsysteem van je kind, het verlagen van stress. Plezier terugkrijgen en kan bijdragen met een positief effect op school.

Bij het boeken van een kindermassage graag de leeftijd aangeven.

Belangrijk:

– Het kind moet zelf graag gemasseerd willen worden.

– Het kind hoeft zich niet uit te kleden als het niet wilt. Het mag dus ook met kleding aan gemasseerd worden.

– De kindermassage vindt altijd in het bijzijn van een ouder/verzorger plaats