Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage

Heeft u regelmatig last van hoofdpijn? U bent niet de enige. In Nederland hebben 3,5 miljoen mensen regelmatig hoofdpijn. 

Hoofdpijn veroorzaakt veel verzuim en is van invloed op het sociale leven, werk en sport. Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn:

Stress, te weinig water drinken, slaaptekort, een hoog- of laag bloedsuikergehalte, overmatig alcoholgebruik, trauma en te weinig lichaamsbeweging.

Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. De bekendste zijn migraine en spanningshoofdpijn. Bij een migraine aanval of een zware hoofdpijn is het niet aan te raden te masseren. Dit is voor u ook niet prettig. Maar heeft u last van stress of spanning dan is het raadzaam om een hoofdpijn massage te ondergaan.                         

Bij een hoofdpijn massage worden o.a.de spieren in de nek en op het hoofd gemasseerd. Door middel van drukpunt technieken, ontspannen strijkingen en lymfedrainage wordt de schedelrand, de slaap, het voorhoofd en de nek/schouder los gemasseerd. Ook wordt er aandacht aan het gezicht en de kaak gegeven.

Voordelen hoofdpijnmassage

De voordelen van een hoofdpijn massage zijn:

Het is zeer ontspannend, verminderd stress en de tijd tussen hoofdpijn verlengen. Het vitaliseert en maakt het hoofd helder, verhoogt het concentratievermogen, verbetert de bloedcirculatie en bevordert de nachtrust